Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Warm zomerweer, later kans op buien. Morgen minder warm.

22 juni 2017 door Jannes Wiersema

Er zijn flinke zonnige perioden en wordt het zeer warm met maxima die uiteenlopen van 24°C in het waddengebied tot zeer lokaal 35°C in het zuidoosten van het land. In de loop van de middag komt er geleidelijk meer bewolking en vanaf het einde van de middag kunnen er enkele buien overtrekken, mogelijk met onweer. De wind draait in de ochtend van zuid naar zuidwest en in de loop van de middag naar west en is matig, aan de kust later vrij krachtig tot krachtig. Met het draaien van de wind koelt het in de loop van de middag van het westen uit geleidelijk af.

Waarschuwing land 0 new Weather map

Komende nacht kan er in het noordoosten nog een enkele bui voorkomen, elders is het droog en is er weinig bewolking. De minima liggen omstreeks 15°C en de westenwind is zwak tot matig.

Morgen overdag zijn er perioden met zon en blijft het droog. De maxima variëren van 20°C op de Wadden tot lokaal nog 28°C in het zuidoosten. De wind is zuidwest tot west en meest matig, aan de kust vrij krachtig.

Vooruitzichten

Zaterdag bewolkt en soms wat regen, zondag perioden met zon en droog. Na het weekeinde weer oplopende temperaturen maar vanaf dinsdag ook enkele (onweers)buien.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 29 juni tot en met donderdag 06 juli

Grote kans (ca. 80%) op een wisselvallig weertype met af en toe regen, maar ook af en toe zon. De temperaturen liggen rondom het langjarig gemiddelde. De kans op een zomers weertype bedraagt ca. 20%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn