Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Warm zomerweer.

21 juni 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag is het zonnig en droog met soms wat sluierbewolking. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 23°C op de Waddeneilanden tot lokaal 32°C op sommige plaatsen in het zuidoosten. De oostelijke wind is zwak tot matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

In de nacht naar donderdag is er weinig bewolking en blijft het op de meeste plaatsen droog. Het wordt een warme nacht met minima tussen de 15°C in het noordoosten en 20°C in het zuidwesten en zuiden. De wind is zwak tot matig en draait van zuidoost naar zuid.

Donderdag zijn er flinke zonnige perioden en wordt het zeer warm met maxima die uiteenlopen van 24°C in het waddengebied tot lokaal 35°C in het zuidoosten van het land. In de loop van de middag en komt er geleidelijk meer bewolking en vooral in de avond trekken er enkele buien over, hierbij is ook onweer mogelijk. De matige wind draait in de ochtend van zuid naar zuidwest en in de loop van de middag naar west. Met het draaien van de wind koelt het in de loop van de middag van het westen uit geleidelijk af.

Vooruitzichten

In het weekeinde wisselend bewolkt en kans op een bui bij maxima rond 21°C. Na het weekeinde weer oplopende temperaturen maar ook enkele (onweers)buien.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 28 juni tot en met woensdag 05 juli

Aanvankelijk nog een nog een warm weertype met zomerse temperaturen. Vanaf de tweede helft van de volgende week een grote kans (ca. 80%) op een overgang naar een wisselvallig weertype met af en toe regen en temperaturen rondom het langjarig gemiddelde.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn