Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Wegtrekkende buien naar het Oosten,later vandaag opklaringen en zon en enkele bui

08 augustus 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is het wisselend bewolkt en vooral in het noorden en oosten is er nog kans op een bui. Later in de middag en avond klaart het van het zuidwesten uit breed op. De maxima variëren van 23°C aan zee tot 28°C in het oosten van het land. De vlagerige zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, mogelijk krachtig. In de avond neemt de wind af.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar donderdag zijn er opklaringen en blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt rond de 13°C en de wind is zwak en veranderlijk.

Donderdag overdag neemt vanuit het zuiden de bewolking toe en vooral in de middag en avond zijn er perioden met regen. Soms is de regen buiig van karakter, komt er ook onweer voor en kan er plaatselijk veel regen vallen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 21°C vlak aan zee tot lokaal nog 27°C in het oosten van het land. De wind komt uit uiteenlopende richtingen en is matig. In de avond wordt de wind van het zuiden uit westelijk en neemt daarbij toe naar (vrij) krachtig, aan de kust mogelijk tot hard.

Vooruitzichten

Vrijdag wisselend bewolkt en vooral later in de middag en avond kans op buien, de middagtemperatuur ligt rond 21°C. In het weekeinde meest droog en geleidelijk weer naar zomerse waarden oplopende temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 15 augustus tot en met woensdag 22 augustus

Aanvankelijk grote kans (ca. 80%) op een licht wisselvallig weertype met temperaturen rond het langjarig gemiddelde. Later in de verwachtingsperiode weer een toenemende kans op een warmer weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn