Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Winterse buien, kans op lokale gladheid.

01 februari 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag schijnt de zon af en toe en trekken er enkele buien van west naar oost over het land. Daarbij kan zeer lokaal onweer voorkomen

en vooral in de ochtend kunnen enkele buien winters van karakter zijn met plaatselijk kortdurende gladheid. Verder is in de eerste helft van de ochtend in het oosten en zuiden nog lokaal gladheid mogelijk door bevriezing van natte weggedeelten. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 6°C. Er staat boven land een matige zuidwestenwind, aan zee en op het IJsselmeer is de wind meer westelijk en vrij krachtig tot krachtig, 5 tot 6 Bft.

 

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de loop van vanavond en komende nacht trekken diverse buien over het land, waarbij vooral in het zuidoosten en oosten van het land de kans op winterse neerslag toeneemt. De wind draait geleidelijk naar west en blijft matig, in de kustgebieden vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6 à 7 Bft. De minimumtemperatuur loopt uiteen van circa 1°C in het oosten en zuidoosten tot 5°C aan zee.

Vrijdag overdag trekken er van tijd tot tijd buien over, plaatselijk met korrelhagel en onweer. Aanvankelijk is er weinig ruimte voor de zon. In de loop van de middag en avond neemt de buienactiviteit van het westen uit af en komen er geleidelijk meer opklaringen. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 6°C. De wind draait verder naar noordwest en wordt geleidelijk zwak, in de kustgebieden matig, en aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5 à 6 Bft.

Vooruitzichten

Af en toe zon en vooral in het weekend nog enkele winterse buien. Geleidelijk kouder met begin volgende week middagtemperaturen rond het vriespunt en in de nachten lichte, mogelijk matige vorst.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 08 februari tot en met donderdag 15 februari

Grote kans (80%) op een vrij koud en licht wisselvallig weertype met van tijd tot tijd winterse neerslag.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn