Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en een enkele bui

30 oktober 2012 door Jannes Wiersema

Vandaag de meeste zon in het No,elders ook veel bewolking. Pas in de middag ook elders zon.

 

Lokaal is er de afgelopen 24 uur weer veel regen gevallen. Pijnacker noteerde maandag overdag al 29 mm en in de avond volgde er nog eens 11 mm. Haarlem en Spanbroek noteerden vanochtend 15 mm,  Vlissingen kreeg 14 mm, Rotterdam Airport 15 mm. In Roodeschool kwam het tijdens opklaringen nog tot vorst aan de grond.

Het is wisselend bewolkt en op enkele plaatsen valt er nog een bui. Hier en daar is een mistbank aanwezig en de minimumtemperatuur ligt tussen 7 graden in het zuiden en 3 graden in het noorden. Aan zee is de wind noordwest, matig tot vrij krachtig, 4 tot 5 Bft. Boven land is de wind zwak tot matig uit een west tot zuidwestelijke richting.

Overdag wisselen zon en bewolking elkaar af en kan er nog een enkele bui voorkomen. De middagtemperatuur ligt rond 10 graden. De wind is westelijk en is zwak, aan de kust matig. In de avond draait de wind naar zuidwest.

Dinsdag op woensdagnacht zijn er opklaringen en is het meest droog. De minimumtemperatuur wordt omstreeks 5 graden. De wind is zwak tot matig kracht 3 of minder.

Woensdag overdag is het in eerste instantie half tot zwaar bewolkt. Vanuit het zuiden krijgen we in de loop van de dag steeds meer zon te zien. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur wordt ongeveer 10 graden. De wind draait naar zuid en neemt toe tot matig, kracht 4, langs de kust tot krachtig mogelijk hard, 6 à 7.

Na woensdag blijft het onder invloed van lagedrukgebieden tussen IJsland en Schotland aanhoudend wisselvallig en winderig weer. Tevens is het vaak winderig maar de kans dat een randstoring vrijdag de wind in de gordijnen jaagt (zuidwesterstorm) is afgenomen. De middagtemperaturen komen veelal op normale waarden voor begin november uit.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn