Thursday 29 February
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en enkele buien.

23 april 2017 door Jannes Wiersema

Het is wisselend bewolkt. Regenbuien trekken van het noordwesten uit het land binnen. In de loop van de dag komen de buien voornamelijk nog voor in het noordoosten, elders wordt het droog. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 9°C op de Wadden tot ongeveer 12°C in het zuiden. Er staat een overwegend matige noordwestelijke wind. In het noordelijk kustgebied is de wind eerst nog vrij krachtig. In de avond draait de wind naar zuidwest en wordt dan zwak tot matig.

 Kaart verwachtingen vandaag dag

In de nacht naar maandag zijn er aanvankelijk brede opklaringen, maar van het westen uit neemt de bewolking toe. Het blijft overal droog. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 5°C in de kustgebieden tot dichtbij het vriespunt in het zuidoosten. De wind komt uit een zuidelijke richting en is aanvankelijk zwak, aan de kust matig. In de loop van de nacht neemt deze toe naar matig, aan de kust naar vrij krachtig tot krachtig.

Maandag overdag is er veel bewolking. In de ochtend is het droog, maar in de middag gaat het vanuit het noordwesten af en toe regenen. De temperatuur loopt in de middag op naar waardes tussen 9°C in het noordwestelijk kustgebied en 15°C in het zuidoosten van het land. De wind is zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig

Vooruitzichten

Geregeld regen(buien) en temperaturen ruim onder het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 30 april tot en met zondag 07 mei

De kans op regen(buien) neemt af naar 30-40% en de kans op maxima boven 20°C neemt toe naar 50%.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn