Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en enkele buien

04 augustus 2017 door Jannes Wiersema

Vanochtend is het overwegend bewolkt en komen er vooral in het noorden, midden en westen enkele, overwegend lichte, buien voor. De buien breiden zich geleidelijk verder over het land uit, maar tussendoor komt de zon ook af en toe aan bod. Vanavond wordt het grotendeels droog, in het noorden kan dan nog een enkele bui voorkomen. Het wordt vanmiddag ongeveer 21°C. De zuidwestenwind is boven land overwegend matig, langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig, 6 Bft.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht zijn er in het midden en noorden opklaringen. In het zuiden is er meer bewolking. In het (uiterste) zuidoosten valt later in de nacht wat regen. De minimumtemperatuur bedraagt ongeveer 13°C. De wind is zuidwestelijk, zwak, aan de kust matig en in het noordelijk kustgebied vrij krachtig.

Morgenochtend is het in het zuidoosten eerst bewolkt met mogelijk nog wat lichte regen. In de loop van de ochtend en ’s middags trekt een gebied met buien van west naar oost over het land, gevolgd door een droge periode met regelmatig zon. In de avond kunnen er in het westen weer enkele buien vallen, maar blijft het landinwaarts vrijwel droog. De middagtemperatuur ligt rond 21°C. De wind is zuidwest, zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied af en toe vrij krachtig. In de middag draait de wind naar west.

Vooruitzichten

Licht wisselvallig weer, maar maandag waarschijnlijk droog en landinwaarts mogelijk 25°C. Daarna dagelijks regen of buien met temperaturen rond of iets onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 11 augustus tot en met vrijdag 18 augustus

Eerst wisselvallig weer met regelmatig regen of buien, later afnemende neerslagkansen. Temperaturen rond de normale waarden voor de tijd van het jaar, later mogelijk iets boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn