Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en enkele buien.

19 augustus 2017 door Jannes Wiersema

Het is wisselend bewolkt en er trekken af en toe buien over het land, lokaal kan ook onweer voorkomen. Vanmiddag blijft het in het westen meest droog en breekt de zon wat vaker door. Vanavond neemt de buienkans er weer toe. Met een middagtemperatuur rond 18°C is het vrij koel voor de tijd van het jaar. De wind draait van zuidwest naar west en is landinwaarts matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. In de avond draait de wind landinwaarts naar het zuidwesten.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht zijn er opklaringen en blijft het met uitzondering van het noorden op de meeste plaatsen droog. Het kwik zakt naar een graad of 13. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig.

Zondag overdag is het wisselend bewolkt en kan er nog steeds een enkele bui vallen, maar er zijn ook perioden met zon. De buienkans is het grootst in het noorden. De temperatuur loopt uiteen van een graad of 17 in het noorden tot lokaal 20°C in het zuiden van het land. De wind is west en meest matig.

Vooruitzichten

Waarschijnlijk oplopende temperaturen met overheersend droge perioden. Later toenemende kans op een (onweers)bui en iets dalende temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 26 augustus tot en met zaterdag 02 september

De dagelijkse neerslagkans neemt toe naar circa 60%. Daarbij is de kans op temperaturen rond of beneden het langjarig gemiddelde groot (70-80%).

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn