Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en enkele buien.

18 maart 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag is er een afwisseling van zon en stapelwolken en komen er enkele buien voor, vooral in de ochtend nog met hagel en natte sneeuwvlok ook een klap onweer is niet geheel uitgesloten. In de loop van de middag neemt de buiigheid af. De maximumtemperatuur bedraagt ca. 8°C. De noordwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. In het noordelijk kustgebied is de wind in de ochtend soms nog hard, 7 Bft, met in buien lokaal windstoten van 60-70 km/uur.

In de avond en komende nacht  is het droog en zijn er naast enkele wolkenvelden ook brede opklaringen. Lokaal, vooral in het zuidwesten, kan er een mistbank ontstaan. Landinwaarts kan de temperatuur net iets onder nul komen. Vlak aan zee blijft de temperatuur enkele graden boven nul. De wind neemt af naar zwak en draait daarbij geleidelijk van noordwest naar zuidwest.

Morgen hebben we te maken met een afwisseling van zon en wolkenvelden en in de middag zou er lokaal nog een bui tot ontwikkeling kunnen komen. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C, in het noordelijk kustgebied iets lager. De wind draait gedurende de dag geleidelijk van zuidwest naar west en neemt daarbij toe naar matig.

Vooruitzichten

Rustig en vrijwel droog weer met af en toe zon. De middagtemperaturen lopen op tot 15°C op vrijdag om tijdens het weekeinde weer wat te dalen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 25 maart tot en met maandag 01 april

Aanhoudend droog en rustig weer. Eind maart en begin april neemt de kans op wisselvallig weer toe naar 40%. Er is grote onzekerheid in de temperatuur, de kans op temperaturen beneden normaal is ongeveer even groot als temperaturen boven het langjarig gemiddelde.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn