Wednesday 22 March
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en enkele buien.

09 november 2013 door Jannes Wiersema

In de middag een bui.

Een klein laagje boven de Duitse Bocht trekt noordoostwaarts en komt om 06 UTC aan bij Denemarken. Een trekrug (NW-ZO georiƫnteerd) trekt vanmiddag over het land. Een volgend laag bereikt rond 18 UTC het zuidwesten en trekt naar het noorden van Duitsland. Erachter komt zondag een noordwestelijke stroming op gang van polaire lucht, daarbij trekt nog wel een golf over Noord-Frankrijk oostwaarts.

Vanochtend is het wisselend bewolkt met enkele buien, mogelijk nog met onweer. De buien nemen aanvankelijk in aantal en intensiteit af. Later in de middag en avond trekt er opnieuw buiige regen van zuidwest naar noordoost over het land. De maxima komen uit rond 9 graden. De wind is zuidwest en matig tot vrij krachtig. Aan zee is de wind westelijk en vrij krachtig tot krachtig en in het noordelijk kustgebied aanvankelijk krachtig tot hard. In de loop van de dag neemt de wind af en draait naar het zuiden.

In de nacht van zaterdag op zondag is half tot zwaar bewolkt en komen er vooral in de kustprovincies buien voor. De minimumtemperatuur loopt uiteen van een graad of 3 in het oosten tot 7 graden aan zee. De wind is westelijk en meest matig.

Zondag overdag zijn er perioden met zon, maar komen er nog enkele buien voor. In de avond neemt de buienactiviteit sterk af. De maximumtemperatuur ligt rond 9 graden. De wind draait naar noordwestelijke richtingen is matig tot vrij krachtig, aan de kust soms krachtig. (Bron: KNMI)

Er is aan de grond en op hoogte sprake van een zwak meanderende weststroming. Bij aanvang ligt hogedruk rond de 40 N. Gedurende de aandachtsperiode schuift dit hoog wat op naar het noorden en positioneert zich rond 45 N. Hierdoor worden de passerende frontale systemen in de loop van de periode wat zwakker.

Vooruitzichten

Wisselvallig.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 16 november tot en met zaterdag 23 november

Grote kans op aanhoudend wisselvallig weer met temperaturen rond normaal.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

 7 total views,  1 views today

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn