Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en enkele buien

02 januari 2014 door Jannes Wiersema
In de middag een bui.

I

De eerste dag van 2014 verliep op veel plaatsen aardig mooi met flink wat zon. De temperatuur liep op naar 10 graden in het Zuiden tot 8 graden in het Noorden. Later volgde vanuit het Zuidwesten de regen die pas in de nacht het Noordoosten bereikte. De wind was langs de kust hard tot stormachtig,in de nacht afnemend. Over de laatste 24 uur viel er tussen de 7 mm in het westen tot ca 1,0 mm elders.

Vandaag is er veel bewolking,met plaatselijk eerst nog wegtrekkende regen in het oosten,daarna wisselend bewolkt met enkele buien en af en toe de zon. Vanmiddag neemt de buiigheid vanuit het Zuidwesten uit af en word het droger. De Zo tot Zw wind is vandaag matig tot vrij krachtig 3-5 Bft.

Vanavond zijn er opklaringen en is het op de meeste plaatsen droog. Komende nacht neemt de bewolking vanuit het westen toe,met tegen de ochtend opnieuw wat regen. De minimum temperatuur word niet veel lager dan 6 graden. De zuidwestenwind is ook komende nacht matig tot (vrij) krachtig krimpende wind naar het zuiden 4-6 Bft.

Vrijdag beginnen we de dag met veel bewolking en regent het nog enige tijd,in de middag trekt de regen weg naar het oosten. Daarna opklaringen,maar onstaan er stevige buien met kans op onweer. Het is met maxima van 9 a 10 graden uitgesproken zacht. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig boven land. Aan de kust krachtig tot hard, 6 a 7 Bft. In de middag en avond neemt de wind aan de westkust verder toe naar hard tot stormachtig 7 tot 8 Bft met kans op zware windstoten rond 80 km/u, bij buien mogelijk tot circa 90 km/u.

De Vooruitzichten:

Aan het huidige weer verandert voorlopig niks,het blijft wisselvallig en zacht. Winterweer is vooralsnog in geen velden of wegen te zien.Komende weekend is er plaatselijk kans op wat vorst aan de grond.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1388642018521

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn