Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en enkele buien. Dinsdag minder buien.

18 september 2017 door Jannes Wiersema

In de westelijke kustprovincies komen vanochtend vrij veel buien voor, plaatselijk met onweer. Ook dieper landinwaarts komt een enkele bui voor, maar in het zuidoosten is het aanvankelijk nog meest droog. Zeer lokaal komt een enkele mistbank voor, die na zonsopkomst snel oplost. Later vanmorgen, maar vooral vanmiddag komen ook landinwaarts meer buien tot ontwikkeling, lokaal met onweer. Tussendoor is er soms ook ruimte voor de zon. De maxima liggen rond 16°C, in het noorden waarschijnlijk iets lager. De wind is zwak tot matig, zuidelijk boven land en westelijk aan de westkust. In de middag wordt de wind in het noorden veranderlijk, elders overwegend westelijk. Aan de zuidwestkust kan de wind later vrij krachtig worden.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht zijn er vooral in het westen en zuidwesten nog enkele buien. Elders klaart het op en in het midden en oosten ontstaat mist. Minima liggen tussen 10°C in het zuidwesten en plaatselijk 3°C landinwaarts. De wind wordt zwak uit uiteenlopende richtingen. Aan de zuidwestkust is de wind noordwestelijk en matig tot vrij krachtig.

Dinsdag in de loop van de ochtend trekt de mist op en er ontstaan stapelwolken. Plaatselijk groeien deze uit tot een bui. De middagtemperatuur ligt rond 16°C. De wind is zwak tot matig uit west tot noordwest.

Vooruitzichten

Perioden met zon en overwegend droog. De maximumtemperatuur wordt in de loop van de week wat hoger.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 25 september tot en met maandag 02 oktober

Aanvankelijk grote kans (rond 70%) op overwegend droog weer met maximumtemperaturen rond of iets boven het langjarig gemiddelde. Aan het einde van de periode toenemende kans kans op een wisselvalliger weertype met maximumtemperaturen beneden normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn