Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en enkele buien. Maandag veel wind en regen.

26 november 2017 door Jannes Wiersema

Het is vandaag wisselend bewolkt met vooral in de noordelijke helft van het land enkele pittige buien, plaatselijk met hagel en onweer. Dit kan met name in Noord-Holland en Flevoland vanochtend zeer plaatselijk tot kortstondige gladheid leiden. Langs de noord(west)kust kunnen bij buien tevens windstoten tot 75 km/h voorkomen. Vanmiddag nemen de buien in activiteit af, de kans op onweer, hagel en windstoten wordt dan steeds kleiner. De middagtemperatuur komt uit op circa 7°C en de zuidwest- tot westenwind is matig, aan zee krachtig tot hard.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar maandag zijn er opklaringen en mogelijk trekt er nog een enkele bui over. Later neemt de bewolking toe en tegen de ochtend gaat het in het westen regenen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van rond 2°C landinwaarts tot 6°C vlak aan zee. De wind wordt zuidwestelijk en is boven land zwak tot matig en aan de kust krachtig, later hard.

Maandag wordt een natte dag met veel wind. In de ochtend is het bewolkt en en valt er geruime tijd regen. In de middag kan de bewolking wat breken en zijn er enkele buien mogelijk. De middagtemperatuur ligt rond 9°C. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig. Aan de kust en op het IJsselmeer wordt de wind hard, langs de westkust mogelijk korte tijd stormachtig. In de middag neemt de wind iets af.

Vooruitzichten

Half tot zwaar bewolkt met af en toe een bui. De temperatuur ligt aanvankelijk rond normaal maar later in de week wordt het kouder met een toenemende kans op lichte vorst in de nachten

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 03 december tot en met zondag 10 december

Licht wisselvallig weertype met af en toe wat regen, de kans op (natte) sneeuw bedraagt 10-20%. De temperaturen liggen rond of iets onder normaal met een 50% kans op lichte vorst in de nachten.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn