Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en enkele buien,mogelijk met onweer.

07 september 2018 door Jannes Wiersema

In de ochtend trekken buien met vooral in de kustgebieden ook onweer oostwaarts en komt de zon geleidelijk weer tevoorschijn. In het noorden blijft er kans op een enkele bui. In de avond actieve buien vanuit het noordwesten die over het noorden oostwaarts trekken. Er is kans op onweer. Met 17°C is het te koel voor de tijd van het jaar. De wind is west en neemt in de loop van de dag toe naar matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig 2 – 6 Bft. In de avond neemt de wind in het Waddengebied toe naar krachtig, mogelijk hard, 6 – 7 Bft. Bovendien komen daar dan windstoten voor van 60-70 km/u.

In de nacht naar zaterdag zijn er in het noordelijk kustgebied eerst nog enkele buien, met kans op onweer. Elders zijn er opklaringen en blijft het overwegend droog. De minimum temperatuur dalen naar  14°C in het noordwesten tot 8°C in het zuidoosten en oosten. De wind is zuidwestelijk, matig, aan de kust (vrij) krachtig en in het noordelijk kustgebied mogelijk eerst nog hard 3 – 7 Bft.

Het weekend begint met opklaringen. In de loop van de dag raakt het van het westen uit bewolkt en gaat het vooral in het noorden en westen af en toe regenen. De middagtemperatuur komt niet veel verder dag een magere 17°C. De wind komt uit west tot zuidwest en is over het algemeen matig, aan de kust (vrij) krachtig 3 – 6 Bft.

Vooruitzichten

Zondag wolkenvelden met in het noorden nog een bui. Na het weekend zonnige perioden en droog. De middagtemperatuur loopt geleidelijk op van 20°C op zaterdag naar 25°C woensdag.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 14 september tot en met vrijdag 21 september

 Droog en rustig,met in de nacht en ochtend toenemende kans op mist. De maximumtemperatuur liggen rond de 20 graden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn