Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en in de middag landinwaarts enkele buien

09 mei 2019 door Jannes Wiersema

In het noorden zijn er wolkenvelden en op de wadden komt eerst nog een enkele bui voor. Verder zijn er vanochtend zonnige perioden en is het droog. In de middag ontstaan er stapelwolken die landinwaarts uitgroeien tot enkele buien, lokaal kan hierbij onweer voorkomen. De maximumtemperatuur ligt rond 16°C. De zwakke tot matige wind komt uit zuid tot zuidwest, in de loop van de middag draait de wind naar west.

Komende nacht neemt de bewolking toe en in het zuiden gaat het af en toe regenen. De minimumtemperatuur ligt tussen de 6°C in het midden en noorden van het land tot 9°C in het zuidoosten. De zwakke tot matige wind is west, langs de kust noordwest.

Vrijdag is het half tot zwaar bewolkt en vooral in het zuiden is er nog kans op een enkele bui. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 11°C op de Waddeneilanden tot lokaal 15°C in het zuidoosten. De wind is west tot noordwest en is matig.

Vooruitzichten

Op zaterdag nog af en toe regen, vanaf zondag droog en steeds meer ruimte voor de zon. Aanvankelijk is het nog aan de frisse kant maar de maxima lopen geleidelijk op naar normale waarden.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 16 mei tot en met donderdag 23 mei

Aanvankelijk zonnig en droog en temperaturen rond het langjarig gemiddelde. Op de nog langere termijn iets toenemende neerslagkansen, de temperatuurverwachting is daarbij erg onzeker.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn