Thursday 29 February
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en lokaal wat regen

04 juli 2017 door Jannes Wiersema

Er is af en toe zon en lokaal is er kans op wat regen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 20°C op de Wadden tot lokaal 25°C in het zuiden. De wind komt uit richtingen tussen west en noord en is zwak, in het noordelijk kustgebied matig. In de loop van de dag wordt de wind veranderlijk.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht is het met name in de noordelijke helft bewolkt, in het zuiden komen opklaringen voor. In de loop van de nacht kan er in het noorden regen vallen. De minimumtemperatuur varieert van 11°C in het noordoosten tot 15°C in Zeeland. De overwegend oostelijke wind is zwak tot matig.

Woensdag overdag wisselen zon en wolken elkaar af, voornamelijk in de noordelijke helft van het land valt er af en toe regen. De temperatuur loopt op naar 18°C op de Wadden tot 27°C in het zuidoosten. De zwakke tot matige wind is eerst oostelijke en wordt veranderlijk.

Vooruitzichten

Tot en met zondag rustig zomerweer met nu en dan zon en af en toe een bui. De maximumtemperatuur loopt op tot ruim 25 graden op donderdag en vrijdag, daarna is er waarschijnlijk sprake van een geringe daling.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 11 juli tot en met dinsdag 18 juli

Grote kans (70%) op een enigszins wisselvallig weertype met meer wind en van tijd tot tijd regen. De maximumtemperatuur komen uit op een paar graden onder de normale waarde voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn