Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en met name in het noorden en oosten enkele buien.

22 juni 2018 door Jannes Wiersema

Er is vandaag vrij veel bewolking,maar ook geregeld de zon en vooral in het noorden en oosten valt af en toe een (lichte) bui. In het zuidwesten is er ook zon. De middagtemperatuur komt uit op ongeveer 16°C. De noordwestenwind is overwegend matig, aan de kust af en toe krachtig, windkracht 6. In het noordelijk kustgebied en boven het IJsselmeer staat eerst nog een harde wind, kracht 7.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

Komende nacht is het op veel plaatsen bewolkt en komt met name in het noordoosten soms lichte regen voor. In het zuidwesten klaart het af en toe op. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C lokaal in opklaringen tot 11°C onder de bewolking. De wind is landinwaarts westelijk en zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied en boven het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig.

Zaterdag overdag breekt vooral in het (zuid)westen de zon geregeld door en daar blijft het droog. In de rest van het land overheerst de bewolking en is zeer lokaal nog een lichte bui mogelijk. De middagtemperatuur loopt uiteen van 16°C in het noorden tot 19°C in het zuiden. De wind komt uit west tot noordwest en is overwegend matig, in het noordelijk kustgebied eerst nog vrij krachtig tot krachtig. In de loop van de middag en avond neemt de wind overal sterk af.

Vooruitzichten

Aanvankelijk wolkenvelden maar geleidelijk meer zon. Geleidelijk oplopende temperaturen met aan het einde van deze periode waardes van iets boven normaal. Het blijft overwegend droog.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 29 juni tot en met vrijdag 06 juli

Grote kans (70-80%) op het aanhouden van het overwegend droge weertype. Er is bovendien grote kans (rond 80%) op temperaturen (ruim) boven het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn