Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en overwegend droog.

18 juni 2015 door Jannes Wiersema

In de middag een bui.

Aan de noordflank van een hogedrukgebied ten zuidwesten van Ierland staat boven ons gebied een westelijke stroming. Een lagedrukgebied boven Scandinavi√ę beweegt langzaam richting de Oostzee. Een bijbehorend koufront beweegt zuidoostwaarts en verlaat halverwege de ochtend het zuidoosten. Overdag bevinden we ons in een noordwestelijke stroming met aanvoer van polaire lucht. Ook vrijdag bevinden we¬† in de polaire lucht.Wel passeert er een zwak frontje.

Vandaag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Het blijft op de meeste plaatsen droog, maar in het noordoosten kan een enkele bui voorkomen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 15 graden in het noordelijk kustgebied tot lokaal nog 19 graden in het zuidoosten van het land. Er staat een matige, aan de kust vrij krachtige noordwestelijke wind.

In de nacht naar vrijdag en vrijdag overdag is het wisselend bewolkt en lokaal komt een bui voor. De minimumtemperatuur ligt rond 9 graden en in de middag wordt het ongeveer 17 graden. In de nacht staat er een zwakke wind uit west tot zuidwest, overdag neemt de wind toe naar matig en wordt dan west tot noordwest.

De aanvang van de periode laat zich typeren door de aanwezigheid van een zwakke doorstroomde hoogterug, ingesloten door twee hoogtelagen boven de Atlantische Oceaan en boven Polen. De eerste week van de aandachtsperiode kenmerkt zich door een wisselend beeld van passerende ruggen en troggen. Het grondpatroon toont in het algemeen het beeld van een uitloper van het Azorenhoog tot boven onze omgeving met een westelijke tot noordelijke stroming van polaire lucht.

Vooruitzichten

Half tot zwaar bewolkt en vooral op zondag en maandag perioden met regen. Temperaturen enkele graden beneden normaal.

Vooruitzichten lange termijn
donderdag 25 juni tot en met donderdag 02 juli

Waarschijnlijke voortzetting van een licht wisselvallig weertype met temperaturen rond of iets beneden normaal.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn