Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en (winterse) buien.

08 december 2017 door Jannes Wiersema

Wolken en opklaringen wisselen elkaar af en er zijn van tijd tot tijd (pittige) winterse buien. Daarbij kan onweer, hagel en natte sneeuw voorkomen. Vooral vanochtend is plaatselijk kortstondig gladheid mogelijk. In de avond neemt in het uiterste oosten en zuidoosten de kans op droge sneeuw toe en kan er op meer plaatsen gladheid optreden. Het wordt vanmiddag een graad of 4, aan zee rond 6°C. De westenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard en later vanmiddag aan de westkust mogelijk stormachtig. Langs de kust kunnen bij buien windstoten rond 75 km/uur voorkomen.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

Komende nacht zijn er opklaringen en komen er nog steeds winterse buien voor, in de kustprovincies mogelijk met onweer. Vooral in het oosten en zuidoosten kan het lokaal glad worden door winterse neerslag of bevriezing van natte weggedeelten. De minimumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt verder landinwaarts tot 4°C vlak aan zee. De westelijke wind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard.

Zaterdag overdag schijnt de zon af en toe en gaan de buien zich in de loop van de dag steeds meer tot noord van de grote rivieren beperken. In het zuidwesten en uiterste zuiden blijft het dan overwegend droog. De middagtemperatuur komt landinwaarts rond 4°C uit, aan zee rond 6°C. De wind is westelijk en matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig.

Vooruitzichten

Wisselvallig weer met van tijd tot tijd buien en soms veel wind. Vooral de eerste dagen hebben de buien een winters karakter met op zondag langduriger (natte) sneeuw. Daarbij is het vooral overdag iets te koud voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 15 december tot en met vrijdag 22 december

Grote kans (80 %) op voortzetting van het wisselvallige weertype met een kans van 60% dat de maximumtemperaturen iets onder het langjaargemiddelde uitkomen

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn