Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt, in het noorden en zuiden een enkele bui.

14 augustus 2013 door Jannes Wiersema
In de middag een bui.

In de middag een bui.

Tussen een lagedrukgebied boven Scandinaviƫ en een uitloper van het Azorenhoog tot in Zuid Duitsland, wordt in onze omgeving een west tot noordwestelijke stroming in stand gehouden waarmee maritiem polaire lucht wordt aangevoerd. Vanuit het westen nadert een rug van hoge luchtdruk, een tweede uitloper van het Azorenhoog, deze ligt vanmiddag boven ons land. Een aflopertje boven Engeland, horende bij een zwak frontaal systeem boven Ierland beweegt zuidoost en trekt over de zuidelijke helft van ons land. Op donderdag trekt er vervolgens een volgend zwak warmtefront over het land.

De dag begint met wolkenvelden, maar ook uitgestrekte opklaringen. In de opklaringen komen ondiepe mistbanken voor, maar deze zullen na zonsopkomst snel verdwijnen. Overdag zijn er perioden met zon, maar zowel in het uiterste noorden als in de zuidelijke helft van het land is nog een enkele bui mogelijk. In de loop van de dag neemt de kans hierop vanuit het westen geleidelijk af. De middagtemperatuur wordt ongeveer 20 graden. De wind is meest westelijk, zwak tot matig.

In het noorden/noordoosten nog enkele buien, die vanaf zee binnen komen drjiven,. De buien houden daar waarschijnlijk stand tot de middag. Later vannacht en in de ochtend in de zuidelijke provincies wat lichte regen.

In de nacht naar donderdag neemt de bewolking van het westen uit geleidelijk toe, maar het blijft droog. De minimumtemperatuur wordt omstreeks 13 graden en de wind is zuidwestelijk, matig.

Donderdag overdag is er vrij veel bewolking, en er kan ook wat regen of een bui voorkomen. Het noordwesten maakt hier de grootste kans op. In het zuidoosten van het land zal de zon het meest te zien zijn. Later op de dag klaart het van het zuidwesten op. De middagtemperatuur is ongeveer 22 graden en de wind is zuidwestelijk, matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Vooruitzichten

Licht wisselvallig weer met perioden met zon, maar ook kans op wat neerslag. Temperaturen rond normaal, met op vrijdag de warmste dag.

woensdag 21 augustus tot en met woensdag 28 augustus

Grote kans op een tamelijk rustig en droog weertype met temperaturen rond of iets onder de normale waarde voor de tijd van het jaar.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn