Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt met enkele buien, vrijdag overdag meest droog.

29 maart 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er wolkenvelden, maar vooral in de kustgebieden is er ook geregeld ruimte voor de zon. Vanochtend valt er in het oosten al plaatselijk een lichte bui, in de loop van de dag komen er ook elders landinwaarts enkele buien tot ontwikkeling. De buien van vanmiddag kunnen plaatselijk vergezeld gaan van hagel en vooral in het zuidoosten mogelijk ook onweer. In de avond krijgen juist het zuidwesten en westen met enkele buien te maken. De middagtemperatuur wordt ongeveer 9°C. De west- tot zuidwestenwind is zwak tot matig. In de avond draait de wind geleidelijk naar zuidoost.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de nacht van donderdag op vrijdag is het wisselend bewolkt en trekken enkele buien van zuidwest naar noordoost over het land. De minima lopen uiteen van 1°C in het noordoosten tot 5°C in het zuiden. De zuidoostelijke wind is zwak tot matig.

Morgen overdag zijn er naast perioden met zon ook enkele wolkenvelden. In het noorden kan overdag al een enkele bui voorkomen, elders blijft het dan nog droog. In de avond trekt een gebied met buiige regen het zuiden binnen en dit neerslaggebied bereikt het midden tegen middernacht. De maxima liggen tussen 8°C in het noordelijk kustgebied en 13°C in het midden en zuiden. De wind is zuidoostelijk, later oostelijk en matig, in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer vooral in de avond vrij krachtig.

Vooruitzichten

De eerste dagen tijdelijk kouder met vooral in de nacht naar maandag kans op lichte vorst. Daarna zachter en wisselvalliger.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 05 april tot en met donderdag 12 april

Grote kans (70%) op een licht wisselvallig weertype met af en toe zon maar ook geregeld regen of buien. Toenemende spreiding in de mogelijke middagtemperaturen, waarbij de kans op temperaturen boven normaal ongeveer even groot is als de kans op temperaturen beneden normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn