Sunday 25 February
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt, vanavond in het noorden en oosten mogelijk lichte regen

14 april 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend is er een afwisseling van wolkenvelden en brede opklaringen. In het noorden komt een enkele bui voor, lokaal met natte sneeuw of korrelhagel. Vanmiddag is het droog, maar ontstaan er vrij veel stapelwolken. Vanavond wordt de bewolking in het oosten en noordoosten dikker en kan daar plaatselijk lichte regen vallen. De middagtemperatuur ligt rond 10˚C en de noordoost- tot oostenwind is zwak tot matig, in het Waddengebied af en toe vrij krachtig.

Komende nacht trekken enkele wolkenvelden over en blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 0°C in Zuid-Limburg tot 4°C in het noordwesten. De noordoostelijke wind is zwak tot matig.

Maandag overdag zijn er perioden met zon en blijft het droog. De middagtemperatuur ligt rond 15 graden en de oostelijke wind is matig, in het Waddengebied vrij krachtig.

Vooruitzichten

Zonnige perioden met oplopende temperaturen. Woensdag wat meer bewolking en vooral in het zuidoosten kans op een bui.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 21 april tot en met zondag 28 april

De kans op droog lenteweer met veel zon en temperaturen (ruim) boven normaal is de eerste dagen erg groot (80-90%). Daarna neemt de onzekerheid in de verwachting toe. De dagelijkse neerslagkans is eerst nog klein (10%) maar neemt vrij snel toe naar ca. 50%.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn