Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt, vanmiddag in het zuiden en oosten enkele (onweers)buien.

22 mei 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend zijn er vooral in het midden veel wolkenvelden en in een strook van Zuid-Holland naar Overijssel valt plaatselijk nog wat buiige regen. Vanmiddag is het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog en zijn er zonnige perioden. Landinwaarts vormen zich geleidelijk wel stapelwolken die in de namiddag en avond vooral in het oosten en zuiden uitgroeien tot enkele regen- of onweersbuien. Hierbij is kans op hagel en lokaal kan er veel neerslag vallen in korte tijd. De middagtemperatuur ligt tussen 22°C in het noordwestelijk kustgebied en lokaal 27°C in het oosten. De wind is noordoostelijk en zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied af en toe vrij krachtig. Bij buien komt de wind uit uiteenlopende richtingen.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar woensdag zijn er wolkenvelden en kan er plaatselijk nog buiige regen vallen. In brede opklaringen kunnen plaatselijk mistbanken ontstaan. De minima varieren van 12°C in het noorden tot 15°C in het midden en zuiden. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen, in het noordelijk en noordwestelijk kustgebied is de wind oostelijk en matig.

Woensdag overdag is het in het noorden zonnig. In het midden en zuiden zijn er wolkenvelden en kan er in de ochtend nog wat buiige regen vallen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 22°C in het noordwestelijk kustgebied tot lokaal 27°C in het oosten. De wind is noordoostelijk, matig, in het Waddengebied af en toe vrij krachtig

Vooruitzichten

Zonnige perioden, temperaturen ruim boven normaal en tot het weekeinde vooral in het zuiden kans op een regen- en onweersbui. In het noorden blijft het op de meeste dagen overwegend droog.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 29 mei tot en met dinsdag 05 juni

De kans op het aanhouden van het weertype met temperaturen boven normaal neemt geleidelijk af tot 60%, waarmee de kans op een koeler weertype met temperaturen rond normaal geleidelijk toeneemt tot 40%. De neerslagkansen blijven gering met 20-30%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn