Thursday 30 March
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt, vooral in de kustprovincies buien.

11 september 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag is het wisselend bewolkt en trekken er van het westen uit buien over het land. De meest actieve buien komen voor in de kustprovincies. Onweer is hierbij mogelijk. In het westen en noordwesten valt er lokaal veel neerslag. Tussen de buien door schijnt de zon af en toe. De middagtemperatuur ligt rond 17°C. De vlagerige wind is zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard. Aan de kust kunnen in de middag vooral bij buien (zware) windstoten tot rond 75 km/uur voorkomen.

Waarschuwing land 0 new

Komende nacht zijn er in de kustgebieden buien, soms met onweer. Landinwaarts doven de buien grotendeels uit. De minima liggen tussen 14°C aan de kust en 10°C plaatselijk landinwaarts. De wind is zuidwestelijk, matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig.

Morgen overdag zijn er eerst nog buien, in de middag neemt de buiigheid van het zuidwesten uit af. De middagtemperatuur ligt rond 16°C. De wind is zuidwestelijk, matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten

Wisselvallig weer met temperaturen rond 16 graden. Vooral woensdag veel wind.

foto van Jannes Wiersema.

 

Vooruitzichten lange termijn

maandag 18 september tot en met maandag 25 september

Aanvankelijk wisselvallig, maar een geleidelijk toenemende kans op een overgang naar rustig en droog weer (50% aan het einde van de periode). Temperaturen rond of onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

 5 total views,  1 views today

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn