Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt, vooral in het noorden eerst nog af en toe regen

05 juli 2017 door Jannes Wiersema

In het noorden zijn er wolkenvelden, waaruit vooral in de ochtend nog wat regen kan vallen. In het zuiden ontstaan er in de loop van de ochtend stapelwolken en kan er in de middag een enkele bui tot ontwikkeling komen. De temperatuur loopt op naar 18°C op de Wadden tot 27°C in het zuidoosten. De zwakke wind komt eerst nog uit uiteenlopende richtingen, maar wordt gedurende de dag geleidelijk noordelijk.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht is het vrij helder en lokaal kans op nevel. De wind wordt zwak en veranderlijk en de minimumtemperatuur ligt rond de 13°C.

Donderdag overdag kunnen opnieuw wat stapelwolken ontstaan, maar het blijft het tot de namiddag droog. Aan het eind van de middag kunnen in het zuiden onweersbuien tot ontwikkeling komen. De temperatuur varieert van 22°C tot 27°C in het zuidoosten. De wind is overwegend zuidoostelijk en zwak.

Vooruitzichten

Tot en met zaterdag rustig weer met perioden met zon, af en toe een bui en zomerse middagtemperaturen. Vanaf zondag overgang naar wisselvallig weer met kans op aanzienlijke hoeveelheden neerslag en enkele graden lagere maxima.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 12 juli tot en met woensdag 19 juli

Grote kans (80%) op het aanhouden van het wisselvallig weertype met meer wind en van tijd tot tijd regen. De maximumtemperatuur komen uit op een paar graden onder de normale waarde voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn