Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Wisselvallig en koud

04 mei 2019 door Jannes Wiersema

In het zuidoosten is het bewolkt en valt er hier en daar nog wat regen, in de Limburgse heuvels mogelijk ook natte sneeuw. Dit gebied trekt in de loop van de ochtend zuidoostwaarts weg. In de noordwestelijke helft komen buien voor, met korrelhagel en kans op onweer. In de loop van de ochtend breiden deze buien zich ook over de rest van het land uit. In de avond wordt het landinwaarts overwegend droog, maar in de kustprovincies blijven buien aanwezig. De maxima liggen rond 9°C, in een bui enkele graden lager. De vlagerige wind is noordwestelijk en matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. Bij buien is er kans op windstoten van 50-60 km/u, langs de kust tot 70 km/u.

Vannacht zijn er wolkenvelden en vooral landinwaarts brede opklaringen. Met name in de kustgebieden komen er buien voor, mogelijk met korrelhagel. Het kwik daalt naar 0°C in het zuidoosten tot 5°C in de kustgebieden. Er staat een matige, aan zee (vrij) krachtige noordwestenwind.

Morgen overdag zijn er wolkenvelden en vallen er verspreid over het land enkele buien. Later in de middag klaart het enigszins op en neemt de buienactiviteit af. De maxima komen uit op een graad of 11 en er staat een matige tot vrij krachtige noord- tot noordwestelijke wind.

Vooruitzichten

Overgang van een vrij koel weertype met buien naar een iets minder koel weertype met van tijd tot tijd regen

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Die 20 – 50 mm vandaag klopt niet zal moeten zijn 2 – 5 mm

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 11 mei tot en met zaterdag 18 mei

Overgang van een nat en koel weertype naar een vrij droog weertype met temperaturen boven normaal.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn