Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Wisselvallig en vrij zacht weekeinde

22 december 2018 door Jannes Wiersema

In het noorden is het bewolkt en er valt van tijd tot tijd regen of motregen. Elders komen naast enkele buien ook een paar opklaringen voor. Vanmiddag kan ook in het noorden de bewolking soms breken. De temperatuur loopt uiteen van 8°C in het noordoosten tot 11°C in het zuiden. De meest westelijke wind is matig tot vrij krachtig, langs de kust eerst krachtig. In de loop van de dag neemt de wind geleidelijk in kracht af.

Komende nacht is het wisselend bewolkt met eerst soms nog een lichte bui. Later in de nacht wordt het geleidelijk overal droog. De minimumtemperatuur ligt rond 6°C. De wind draait naar west tot zuidwest en is matig, aan zee matig tot vrij krachtig.

De zondag begint droog met in de ochtend eerst nog enkele opklaringen, maar in de loop van de middag wordt de bewolking dikker en gaat het vooral in het midden en zuiden regenen. De temperatuur blijft rond 8°C steken en de west- tot zuidwestelijke wind is matig, in het noordelijk kustgebied eerst nog (vrij) krachtig.

Vooruitzichten

Overgang naar een rustig en minder zacht weertype met vrij veel bewolking en weinig neerslag.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 29 december tot en met zaterdag 05 januari

Een vrij grote kans (ca. 70%) op een rustig, meest droog en vrij zacht weertype. De kans op een geleidelijke overgang naar een wat kouder weertype bedraagt ca. 20%.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn