Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Wisselvallig herfstweer met regen, wind en buien .

04 november 2013 door Jannes Wiersema

In de middag een bui.

Het is vanochtend zwaar bewolkt en vooral in het noordwesten en noorden van het land zijn er flinke perioden met regen. Elders komen er meer losse buien voor, plaatselijk kan er onweer voorkomen. Vanmiddag wordt het van het noordwesten uit tijdelijk droog en is de zon af en toe te zien. Later in de middag en avond trekken er weer nieuwe buien vanaf de Noordzee het land binnen. De temperatuur ligt in de zuidelijke helft van het land aan het einde van de ochtend rond 12 graden, in de middag daalt het kwik naar een graad of 9. In het noorden van het land blijft de temperatuur de gehele dag bij 9 graden steken. De wind is in de zuidelijke helft van het land zuid tot zuidwest, matig tot vrij krachtig, langs de zuidwestkust krachtig of hard. In de noordelijke helft van het land is de wind eerst oostelijk, maar draait later naar noord tot noordwest en is dan matig tot vrij krachtig. Vanmiddag wordt de wind overal noordwest en is dan boven land matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig. In de avond draait de wind naar west en neemt in kracht af.

Komende nacht zijn er enkele opklaringen, al kan er in het noorden van het land nog een bui voorkomen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 4 graden in het zuidoosten tot 8 graden in het noordwesten. De wind draait van west naar zuidwest en is overwegend matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Morgenochtend gaat het van het westen uit opnieuw regenen, tegen de avond verlaat de regen het oosten van het land en kan er nog een enkele bui vallen. De temperatuur ligt een groot deel van de dag rond 6 Ć  7 graden, later in de middag en avond stroomt er van het westen uit wat zachtere lucht het land binnen. De wind is aanvankelijk zuidelijk en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig, later in de middag draait de wind naar westelijke richting en neemt aan zee verder toe naar krachtig tot hard, mogelijk stormachtig. Mogelijk komen er dan langs de kust zware windstoten voor. (Bron: KNMI)

Gedurende een groot deel van de verwachtingsperiode bevindt het aandachtsgebied zich in een strakke, licht meanderende, zonale stroming waarin van tijd tot tijd actieve frontale systemen over ons land trekken. Donderdag trekt er een randstoring via de Britse Eilanden en de Noordzee richting Scandinaviƫ, we komen overdag dan tijdelijk inde warme sector, later in de middag en avond passeert het koufront weer. Pas vanaf halverwege de volgende week wordt de kans dat we onder invloed komen van hogedruk boven het Europese vasteland geleidelijk groter

Vooruitzichten

Wisselvallig herfstweer met van tijd tot tijd regen en veel wind.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 11 November tot en met maandag 18 november

Aanvankelijk grote kans op wisselvallig herfstweer met temperaturen rond het langjarig gemiddelde. Later in de periode neemt de kans op een rustiger, droger en kouder weertype geleidelijk toe.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn