Thursday 29 February
Weerman Jannes Wiersema

Wisselvallig met af en toe regen of enkele buien.

29 juli 2017 door Jannes Wiersema

Er is tamelijk veel bewolking en in het noorden en midden regent het af en toe. In de middag komt lokaal een bui tot ontwikkeling. Vooral in het zuidoosten en noordwesten breekt de zon soms door en is het meestentijds droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C in het noordwesten tot lokaal 24°C in het zuidoosten. De wind komt uit een zuidwestelijke richting en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, langs de westkust eerst nog hard. In de loop van de dag neemt de wind aan de kust en boven het IJsselmeer af naar matig tot vrij krachtig. ’s Avonds draait de wind naar zuidoost en wordt dan zwak boven land. In het westen neemt de kans op (buiige) regen dan toe.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht valt er in het het noorden en noordwesten (buiige) regen, mogelijk met onweer. Het regengebied trekt geleidelijk noordwaarts, waarna er in de kustprovincies nog wel een enkele bui mogelijk is. De minima liggen rond 19°C. Er staat een matige wind uit zuid tot zuidwest. Aan de kust en boven het IJsselmeer neemt de wind toe naar (vrij) krachtig.

Zondag overdag is het half tot zwaar bewolkt. Er komt een aantal buien tot ontwikkeling, waarbij in de middag vooral in het oosten ook onweer en windstoten kunnen voorkomen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 21°C op de Wadden tot rond 25°C in het oosten. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig, aan de kust (vrij) krachtig. In de loop van de dag neemt de wind aan de kust af.

Vooruitzichten

Licht wisselvallig met temperaturen rond normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 05 augustus tot en met zaterdag 12 augustus

Grote kans op licht wisselvallig weer met temperaturen rond of iets onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn