Tuesday 23 April
Weerman Jannes Wiersema

Wisselvallig met soms veel wind

07 februari 2019 door Jannes Wiersema

In de middag een bui.

Een gebied met (buiige) regen trekt oostwaarts en verlaat in de loop van de ochtend het land. Het wordt daarachter wisselend bewolkt met later in de ochtend en ’s middags een enkele bui met soms wat zon. In het uiterste noorden raakt het vanmiddag bewolkt en gaat er af en toe regen vallen. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 8°C. De wind is aanvankelijk zuidelijk maar draait in de loop van de ochtend naar zuidwest tot west en neemt dan toe naar vrij krachtig tot krachtig, langs de kust en boven het IJsselmeer naar tot hard of stormachtig. In de noordwestelijke helft van het land komen er zware windstoten voor van 80-90 km/uur. Later in de middag en avond neemt de wind weer af.

Vanavond en komende nacht zijn er opklaringen met nog een enkele bui. In de loop van de nacht neemt de bewolking van het westen uit toe. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 5°C en de zuidwestelijke wind is matig, langs de kust af en toe krachtig.

Morgen is er veel bewolking en soms (mot)regent het. De meeste regen wordt in de avond verwacht. De maximumtemperatuur wordt zo’n graad of 8 en de zuidelijke wind neemt toe tot (vrij) krachtig boven land en hard tot stormachtig langs de kust en boven het IJsselmeer.

Vooruitzichten

 Eerst vrij zacht en onbestendig met soms veel wind. Vanaf maandag geleidelijk overgang naar rustig weer met afnemende neerslagkansen en lagere temperaturen.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 14 februari tot en met donderdag 21 februari

 Overwegend droog  met maximumtemperaturen die later waarschijnlijk weer oplopen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn