Friday 19 August
Weerman Jannes Wiersema

Wisselvallig, vooral vandaag af en toe regen

06 maart 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag is het overwegend bewolkt. Vanochtend valt er in het midden en zuid(oost)en op een aantal plaatsen wat regen en in een spaarzame opklaring komt lokaal eerst mist voor. Vanmiddag ontstaan er tevens enkele buien, met tussendoor een spaarzame opklaring. De middagtemperatuur ligt rond 9°C. De wind is zwak tot matig, in het zuiden uit west tot zuidwest, elders uit zuidoost tot oost. Aan de Zeeuwse kust is de wind nog kortdurend vrij krachtig. In de middag wordt de wind geleidelijk overwegend west tot noordwest, in het noorden noordelijk.

 Kaart verwachtingen vandaag dag

Vanavond en komende nacht is het overwegend bewolkt en valt er af en toe lichte (mot)regen. In het noorden kan het later in de nacht mogelijk wat opklaren. De minimumtemperatuur ligt in het noorden iets boven nul, in het zuiden wordt het een graad of 5. De wind draait overal naar noordelijke richtingen en is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied eerst nog vrij krachtig.

Dinsdag overdag komen er van het noorden uit meer opklaringen. Wel kan er lokaal nog een enkele bui ontstaan, maar in de loop van de middag wordt het van het westen uit droog. De middagtemperatuur ligt tussen 5 graden in het Waddengebied en 9 graden in het zuiden. De wind is zwak, eerst noordelijk, later uit uiteenlopende richtingen.

Vooruitzichten

Wisselvallig. De temperaturen lopen op naar enkele graden boven het langjarig gemiddelde op donderdag en vrijdag. Daarna waarschijnlijk weer lagere temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 13 maart tot en met maandag 20 maart

Ongeveer 50% kans op een wisselvallig weertype en temperaturen rond of beneden het langjarig gemiddelde met kans op lichte vorst in de nacht. Ongeveer even grote kans op een overwegend droog weertype met maximumtemperaturen boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn