Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden

14 december 2018 door Jannes Wiersema

Het wisselend bewolkt,maar in het noorden overheerst de bewolking. Het blijft vrijwel overal droog en de maximumtemperatuur ligt rond 2°C. De oostenwind is zwak tot matig.

In de avond en nacht klaart het van het zuidoosten uit breed op. Met name in het zuiden is er kans op een enkele mistbank. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -2°C in het noordelijk kustgebied tot -6°C in het zuid(oost)en. De oostelijke wind is zwak, aan zee en boven het IJsselmeer matig.

Zaterdag overdag lost eventuele mist vrij snel op en is het een groot deel van de dag vrij zonnig. Tegen de avond komt er van het westen uit meer bewolking en in het zuidwesten gaat er in de loop van de avond regen vallen. In de noordoostelijke helft valt de neerslag in de vorm van sneeuw. De maximumtemperatuur ligt overdag rond het vriespunt, maar aan het eind van de avond loopt de temperatuur in het zuidwesten op naar ongeveer 3 °C. De wind draait naar zuidoost en neemt toe naar matig, aan zee en boven het IJsselmeer naar vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten

Vrij zacht en vanaf woensdag af en toe regen.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 21 december tot en met vrijdag 28 december

80% kans op wisselvallig weer met temperaturen rond of boven normaal. 20% kans op koud en meest droog weer.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn