Monday 4 December
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden en af en toe een lichte bui.

19 juni 2015 door Jannes Wiersema

In de middag een bui.

Tussen lagedruk boven Scandinaviƫ en hogedruk boven de Atl. Oceaan voert een noordwestelijke stroming maritiem polaire lucht aan. Een zwakke trog passeert in de vroege ochtend. In de loop van zaterdag nadert vanuit het westen een frontaal systeem.

Vandaag is er vrij veel bewolking en vooral in de ochtend komen er enkele lichte buien voor. De middagtemperatuur ligt rond 17 graden. Er staat een matige, langs de kust vrij krachtige noordwestenwind.

Zaterdag is er zowel in de nacht als overdag vrij veel bewolking en soms valt er wat lichte regen. De minimumtemperatuur ligt rond een graad of 10 en overdag liggen de maxima rond 17 graden. De noordwestenwind is zwak tot matig.

Bij aanvang van de periode zien we een vlakke hoogterug nabij de Azoren. Ten noorden ervan heerst een gematigde westelijke stroming van polaire lucht. Storingen kunnen hierdoor doordringen tot boven ons aandachtsgebied. Zondag en maandag zien we dit gebeuren en deze storingen hangen dan samen met een passerend hoogtelaagje. De rest van volgende week lijkt een voorzichtige stabilisatie te voltrekken waarbij de genoemde rug zich geleidelijk uitbreidt tot onze omgeving.

Vooruitzichten

Vooral zondag en maandag perioden met regen. In de loop van de week afnemende neerslagkansen en voorzichtige stijging van de temperatuur.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 26 juni tot en met vrijdag 03 juli

Aanvankelijk licht wisselvallig met temperaturen rond normaal, in de loop van deze periode toenemende kans op een overgang naar een warmer en meer zomers weertype.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn