Monday 26 February
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden en af en toe wat zon, soms wat lichte regen

26 maart 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag overheerst de bewolking en is de zon slechts af en toe te zien. Vooral in het noorden en oosten valt er af en toe wat lichte  buitjes. In de loop van de middag en avond wordt het overal droog en trekken er enkele opklaringen het land binnen. De middagtemperatuur is ongeveer 10°C. Er staat een matige, in de ochtend in het Waddengebied en op het IJsselmeer vrij krachtige noordwestenwind. In de avond draait de wind naar west en neemt af naar zwak, boven het IJsselmeer en in het Waddengebied naar matig.

Komende nacht zijn er naast opklaringen ook enkele wolkenvelden. Landinwaarts wordt het nevelig met lokaal mist. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 0°C plaatselijk in langdurige opklaringen tot 4°C aan zee. De westelijke wind is zwak, aan zee en op het IJsselmeer soms matig.

Morgen  lost de eventuele mist vrij snel op en is er af en toe zon. In de ochtend kan er in het noorden en noordoosten wat lichte regen vallen, maar verder blijft het op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 10°C op de Wadden tot lokaal 13°C in het zuiden. Er staat een matige wind uit west tot noordwest.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten

Rustig en droog weer met maximumtemperaturen die oplopen naar zo’n 14°C op zaterdag. Op zondag een kans op wat regen en overgang naar koeler weer.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn