Monday 24 June
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden en droog. Vanmiddag van het noordwesten uit regen.

24 april 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er wolkenvelden en in de loop van de dag neemt de bewolking toe. In de ochtend is het op de meeste plaatsen droog, maar in de middag gaat het van het noordwesten uit af en toe regenen. Het zuidoosten blijft nog lange tijd droog. In de avond gaat het op veel plaatsen harder regen. De temperatuur loopt in de middag op naar waardes tussen 9°C in het noordwestelijk kustgebied en lokaal 15°C in het zuidoosten van het land. De wind is zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig. Later op de dag draait de wind naar west en neemt af naar matig.

 Kaart verwachtingen vandaag dag foto van Jannes Wiersema.

In de nacht naar dinsdag is er veel bewolking en in een groot deel van het land regent het nog geruime tijd. In de loop van de nacht trekt het regengebied geleidelijk oostwaarts, maar in het noordwesten trekken dan enkele buien het land binnen. De minimumtemperatuur ligt rond 5°C. De wind is westelijk en matig, aan de westkust vrij krachtig tot krachtig. In het noordelijk kustgebied komt de wind uit een noordelijke richting en is matig.

Dinsdag is het wisselend bewolkt. In de vroege ochtend valt er in het oosten nog wat regen, maar dit trekt snel naar Duitsland weg. Van het westen uit trekt een volgend gebied met buien het land binnen. Bij deze buien is er kans op onweer en korrelhagel. Aan het begin van de middag wordt het vanuit het westen droger en volgen er enkele opklaringen. Later volgen vanaf zee nieuwe buien, opnieuw mogelijk met onweer, korrelhagel en natte sneeuw. De middagtemperatuur ligt rond 8°C. De wind komt uit het west noordwesten en is matig, aan de kust vrij krachtig.

Vooruitzichten

Geregeld regen(buien) en temperaturen (ruim) onder het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 01 mei tot en met maandag 08 mei

De kans op regen(buien) neemt af naar 30% en de maximumtemperaturen lopen op naar waardes boven normaal (40-50% kans op warmer dan 20°C).

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn