Tuesday 23 April
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden en eerst lokaal mist, morgen meer wind.

16 oktober 2013 door Jannes Wiersema
In de middag een bui.

In de middag regen

Een opvullend laag boven Duitsland zorgt voor een zwakke noordelijke stroming van vochtige lucht van polaire oorsprong. Een rug bij Calais trekt noordoostwaarts en de as ligt om 12 UTC NW-ZO georiƫnteerd halverwege het land. Na rugpassage trekt de zuidwestelijke stroming aan en nadert een storing welke om 18 UTC het zuidwesten bereikt en donderdag 00 UTC het noordoosten verlaat. De storing hoort bij een uitdiepend laag welke via de Ierse zee over midden Engeland de Noordzee op trekt. Aan de zuidflank van dit laag neemt de wind op donderdag sterk toe.

Vanmorgen zijn er wolkenvelden en is de zon ook af en toe te zien.In Groningen eerst ook nog wat lichte motregen.Vooral in het zuiden is er eerst nog verkeersbelemmerende mist. De middagtemperatuur wordt zo’n 12 of 13 graden. Later in de middag gaat het in het zuidwesten regenen en de regen trekt in de avond verder over het land. In de loop van de dag wordt de wind zuidelijk, zwak tot matig. ’s Avonds wordt de wind zuidwestelijk en neemt aan de kust toe tot krachtig.

In de nacht naar donderdag trekt de regen naar het oosten weg en komen er enkele opklaringen voor. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 10 graden. De zuidwestelijke wind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig of hard.

Donderdag overdag is het half tot zwaar bewolkt met hier en daar een regenbui. De middagtemperatuur wordt een graad of 14. De zuidwestelijke wind is matig boven land en krachtig tot hard aan de kust en op het IJsselmeer. In het Waddengebied wordt de wind mogelijk stormachtig, windkracht 8 met vlagen rond 75 km/u. (Bron: KNMI)

Vooruitzichten

Vrij veel bewolking en van tijd tot tijd regen of enkele buien. Met maxima oplopend naar 16 a 17 graden enkele graden te warm voor de tijd van het jaar.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 23 oktober tot en met woensdag 30 oktober

Zeer waarschijnlijk wisselvallig met temperaturen rond normaal.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn