Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden en kans op een bui, aanvankelijk lokaal (dichte) mist.

26 januari 2018 door Jannes Wiersema

Opklaringen en op veel plaatsen, m.u.v. het zuidwesten, komt (dichte) mist voor. Aan zee kan er een enkele bui voorkomen. In de loop van de ochtend lost de mist langzaam op, er ontstaat dan wel bewolking. Op enkele plaatsen breekt de zon door en vanmiddag kan er landinwaarts een enkele bui ontstaan. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind draait van zuid naar zuidwest en is zwak tot matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Vannacht zijn er wolkenvelden, soms klaart het wat op. Het blijft droog en lokaal ontstaat er in opklaringen wederom mist. De minimumtemperatuur ligt rond 2°C. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig.

Morgen is er eerst plaatselijk mist. Op een enkele plek laat de zon zich even zien, in de middag neemt de bewolking verder toe. De middagtemperatuur wordt ongeveer 7°C. In de avond trekt een gebied met (mot)regen van west naar oost over het land. De zuidwestelijke wind is matig en wordt aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard. Later kan langs de (noord)westkust de wind stormachtig worden.

Vooruitzichten

Overwegend bewolkt met vooral op maandag en woensdag perioden met regen, donderdag enkele (winterse) buien. Aanvankelijk zacht, vanaf dinsdag maximumtemperaturen rond of net boven normaal en in de nacht mogelijk vorst aan de grond.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 02 februari tot en met vrijdag 09 februari

Aanvankelijk temperaturen rond normaal en kans op een bui. Daarna neemt de kans op een kouder en droger weertype (met vorst in de nacht) geleidelijk toe naar zo’n 60%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn