Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden en later in het oosten af en toe zon

20 november 2012 door Jannes Wiersema
De dag begint op veel plaatsen bewolkt. In de loop van de ochtend breekt de bewolking en is er af en toe zon en vooral in het oosten en zuidoosten van het land kan de zon wat langduriger te zien zijn. Het blijft droog en de middagtemperatuur ligt rond de 11, in opklaringen in het zuidoosten rond de 13 graden. De wind, zuid tot zuidoost, is matig, langs de kust en in het Waddengebied vrij krachtig tot krachtig.

Komende nacht verloopt in het westen grotendeels bewolkt, in het oosten zijn er opklaringen. Onder de bewolking wordt het omstreeks 6 graden, in opklaringen koelt het af naar 4 graden. De wind is zuidoost, matig, aan de kust en boven het IJsselmeer matig tot vrij krachtig.

Het weer de komende dagen
Woensdag kans op wat regen, later iets kouder
Weerpraatje langere termijn 20 november

Woensdag neemt de bewolking ook in het oosten snel toe. In het begin van de middag begint het in het westen te regenen. De regen breidt zich in de loop van de middag verder over het land uit en verlaat ’s avonds laat het noordoosten van het land. Het wordt ongeveer 9 graden. De zuidoostelijke wind is matig, aan de kust matig tot vrij krachtig. In de avond draait de wind naar west en neemt aan de kust toe tot krachtig.

Meer en meer leden van de aan het ECMWF gelieerde leden lijken  te gaan kiezen voor koude oplossingen. De ‘oper’ (operationele oplossing) komt voor 29 november met een zich boven de Noordzee afsnoerend (hoogte)laag tussen hogedrukgebieden ten westen van de Britse Eilanden en Rusland. Dat zou bij ons kunnen uitdraaien op aanvoer van koude, maar wel vochtige luchtmassa’s uit noordelijke richtingen.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn