Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden en lokaal een spatje regen.

03 augustus 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend is er tamelijk veel bewolking waaruit op enkele plaatsen lichte (mot)regen valt. In het zuiden en zuidoosten zijn er vanmorgen ook opklaringen met aanvankelijk lokaal een mistbank. Naarmate de dag vordert breekt de zon op steeds meer plaatsen af en toe door en wordt het overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C langs de kust en in het noorden tot lokaal 24°C in het zuiden. De noord- tot noordwestenwind is zwak tot matig 2 – 4 Bft. In de avond wordt de wind overal zwak.

Komende nacht zijn er vooral in het noorden wolkenvelden. Elders zijn er brede opklaringen en kunnen mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 15°C aan zee tot plaatselijk 9°C in het binnenland. De wind wordt zwak en veranderlijk.

Morgen zijn er in het zuiden zonnige perioden. In de rest van het land komen eerst vrij veel wolkenvelden voor, maar in de loop van de dag komt ook daar meer ruimte voor de zon. Later in de middag en in de avond komt er van het zuidwesten uit meer bewolking, maar het blijft droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 22°C in het noordelijk kustgebied tot 27°C in het zuiden. Er staat een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen.

Vooruitzichten

Geregeld zon, maar soms ook enkele regen of enkele buien.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Zaterdag 10 augustus tot en met Zaterdag 17 augustus

Grote kans op voortzetting van het (licht) wisselvallige weertype. De maximumtemperaturen liggen de eerste dagen rond of enkele graden boven normaal. Later waarschijnlijk wat lagere temperaturen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn