Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden en plaatselijk een lichte bui.

17 juni 2018 door Jannes Wiersema

De dag begint met tamelijk veel bewolking,maar in het noorden ook opklaringen en er valt plaatselijk lichte regen of een lichte regenbui. In het zuidoosten is het aanvankelijk nog droog. In de loop van de middag klaart het vooral in het westen mogelijk wat op, maar landinwaarts is lokaal nog steeds een lichte bui mogelijk. De middagtemperatuur ligt tussen 17°C aan zee en 20°C in het oosten. De wind komt uit een zuidwestelijke richting en is meest matig, aan zee af en toe vrij krachtig en in de avond mogelijk krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Gedurende de nacht naar maandag wordt de bewolking geleidelijk dikker. Het blijft echter op de meeste plaatsen nog droog. De minimumtemperatuur ligt rond 14°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidwest.

Maandagochtend is het bewolkt en kan er enige tijd wat lichte regen of motregen vallen. Later in de middag trekken van het westen uit opklaringen het land binnen en wordt het op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 21°C. Er staat een matige zuidwestelijke wind.

Vooruitzichten

Flinke zonnige perioden en overwegend droog. Woensdag warm, daarna koeler.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 24 juni tot en met zondag 01 juli

Grote kans (70-80%) op het aanhouden van het overwegend droge weertype. Er is 60-70% kans dat de temperaturen oplopen naar waarden boven het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn