Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden en zeer lokaal lichte regen, maandag meer zon en warmer

24 juni 2018 door Jannes Wiersema

Er zijn wolkenvelden en er kan met name in het noorden en oosten plaatselijk wat lichte regen vallen. Soms breekt de zon door, het vaakst in het zuidwesten. De maxima liggen tussen de 16°C in het noorden en lokaal 20°C in het zuiden. De noordwestelijke wind is zwak tot matig, in het Waddengebied mogelijk vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

Komende nacht is het eerst bewolkt. Later in de nacht kan het lokaal opklaren en daar waar dat gebeurt is er kans op nevel of een mistbank. Het blijft overwegend droog. Het koelt af naar een graad of 12 en er staat een zwakke tot matige noord- tot noordwestenwind.

Maandagochtend zijn er eerst enkele wolkenvelden maar naarmate de dag vordert komt er steeds meer zon. Het blijft droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C aan zee tot 23°C in het zuidoosten. Er staat een matige wind uit noord tot noordwest.

Vooruitzichten

Overgang naar rustig, zonnig en droog zomerweer met middagtemperaturen 25 graden en hoger.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 01 juli tot en met zondag 08 juli

Grote kans (ca. 70%) op aanhoudend zomers en droog weertype met temperaturen ruim boven de langjaargemiddelde waarden, maar aan het eind van de periode 30% kans op buien.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn