Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden en zon met vanochtend eerst lokaal nog mistbanken.

24 maart 2019 door Jannes Wiersema

In het noorden en uiterste zuidoosten drijven wolkenvelden voor, elders is het al vrij zonnig met eerst nog mistbanken en lichte vorst in de opklaringsgebieden. In de loop van de dag wordt het overal vrij zonnig en het blijft overdag overal droog. In de avond vanuit het Noorden toenemende bewolking met aan het einde van de avond vanuit het Noorden enkele buien. De middagtemperaturen lopen uiteen van 10°C in het noorden tot 12°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige eerst nog noordenind later ruimend naar west- tot noordwest 2 – 4 Bft.

Komende nacht trekken de buien verder richting het zuidoosten. Deze buien verlaten het land tegen de ochtend, maar tegelijkertijd bereiken nieuwe buien het noorden. De minima liggen tussen 2°C plaatselijk in het zuidoosten en 6°C aan zee. De wind draait van west naar noordwest en neemt toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar (vrij) krachtig, in het Waddengebied naar hard, 7 Bft. Bij buien is er in het Waddengebied kans op zware windstoten van circa 75 km/uur.

Morgenochtend trekken de buien richting het zuidoosten van ons land land. De zwaarste buien worden in het noordoosten en oosten verwacht, met daar een kleine kans op onweer en korrelhagel. In de middag wordt het van het noordwesten uit droog en is er een afwisseling van opklaringen en wolken. Het wordt ongeveer 10°C. Er staat een stevige noord- tot noordwestenwind. Boven land is de wind vrij krachtig, lokaal soms krachtig, 6 Bft. In de kustgebieden en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft. Bij buien is er in het noorden kans op zware windstoten van rond 75 km/uur. In de avond neemt de wind af naar matig, in het Waddengebied naar vrij krachtig.

Vooruitzichten

Rustig en droog weer met maximumtemperaturen die aanvankelijk rond 10°C liggen, maar aan het einde van de week oplopen naar zo’n 14°C.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 31 maart tot en met zondag 07 april

Een vrij onzekere verwachting betreft wisselvalligheid of droog voorjaarsweer,hetzelfde geld voor de temperatuur

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn