Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

wolkenvelden maar in het Zuiden en midden opklarend , NO een lichte bui.

14 mei 2015 door Jannes Wiersema

In de middag een bui.

In de middag een bui.

Hogedrukgebied tussen IJsland en Noorwegen heeft een uitloper richting westelijke Noordzee. Deze uitloper trekt zich geleidelijk terug. Een lagedrukgebied met daarin een frontaal systeem ligt ten zuidwesten van Ierland. Dit laag trekt geleidelijk oostwaarts en ligt vanmiddag tussen Lands End en Brest. Het front ligt vanavond boven het noordwesten van Frankrijk, de activiteit ervan schampt komende nacht over zuidelijk Nederland. Het laag ligt samen met het afgesnoerde hoogtelaag in de buurt van Genua. Vrijdag overdag, na het verder zuidoostwaarts trekken van het hoogtelaag, opbouw van een rug van hogedruk west van ons land met als gevolg een noordelijke aanvoer met polaire lucht.

In het zuiden schijnt momenteel de zon, elders zijn er wolkenvelden. In de loop van de dag breekt op steeds meer plaatsen de zon door. Met name in het noordelijk kustgebied zijn de wolkenvelden hardnekkig met daar kans op een enkele lichte regenbuitje. Later vanmiddag neemt de bewolking in het zuiden toe en vanavond kan daar mogelijk wat regen vallen. De middagtemperatuur loopt uiteen van ongeveer 12 graden in het noordelijk kustgebied tot 18 graden in het zuiden van het land. De wind is zwak tot matig en komt uit richtingen tussen noord en oost.

Vannacht zijn er brede opklaringen, in het noordoosten kan een enkele mistbank ontstaan. De bewolking en regen in het zuiden zullen spoedig verdwijnen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 3 graden in het noordoosten tot 8 graden in het zuiden. Er staat een overwegend matige noordoostenwind.

Morgen overdag is er veel ruimte voor de zon, alleen langs de kust kunnen er wolkenvelden van zee voorkomen. Het blijft droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 12 graden in het noordelijk kustgebied tot lokaal 20 in het zuidoosten. De noordelijke wind is meest matig.

Vooruitzichten
De eerste dagen nog meest droog, maar na het weekeinde is het wisselvallig met regen en slechts nu en dan zon. Met middagtemperaturen van ongeveer 14 graden is het aan de frisse kant.

Samenvatting EPS-periode:
Het wisselvallige weer houdt waarschijnlijk aan. De temperatuur loopt mogelijk wel wat op, maar blijft onder de 20 graden

PLUIM_06260_NWT do 14 mei

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn