Sunday 25 February
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden met eerst nog lokaal regen, later op de dag steeds meer zon.

03 juni 2015 door Jannes Wiersema

28Een laag boven Scandinaviƫ trekt oostwaarts. Een uitloper van het Azoren hoog krijgt geleidelijk een apart centrum boven Het Kanaal. Donderdag verplaatst dit hoog naar het noordoosten en komt uiteindelijk boven het noorden van Duitsland te liggen. De westelijke stroming voert maritiem polaire lucht aan. Donderdag wordt de stroming geleidelijk oostelijk als gevolg van de verplaatsing van het hoog.

Vandaag zijn er eerst uitgestrekte wolkenvelden en vooral in het noordoosten en oosten is er eerst nog kans op wat lichte regen. In de middag komt op steeds meer plekken de zon tevoorschijn en wordt het op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur ligt rond 17 graden. De westelijke wind is matig en aan zee (vrij) krachtig.

Tijdens de nacht naar donderdag zijn er opklaringen en blijft het droog. Lokaal kan een mistbank ontstaan. Het kwik daalt naar een graad of 7 en er staat weinig wind. Donderdag overdag zijn er perioden met zon. De maxima lopen uiteen van 18 tot 20 graden aan zee tot 22 a 23 graden landinwaarts. Hierbij staat een zwakke oostelijke wind.

Een hoogterug met as net ten oosten van ons land domineert aanvankelijk het weerbeeld. Na het komende weekend vlakt de rug af waardoor een westelijke stroming inzet waarbij troggen en ruggen kunnen passeren. Aan de grond hebben we aanvankelijk te maken met een zuidoostelijke stroming aan de westflank van een hoog boven Polen. Zaterdag volgt van het westen uit een vore, welke zondag waarschijnlijk al weer oost van het aandachtsgebied terecht komt. Erna bouwt nieuwe hogedruk zich op waarbij de positie van de rug-as bepalend is voor het temperatuurverloop.

Vooruitzichten

Perioden met zon en oplopende temperaturen naar zomerse of tropische waarden vooral op vrijdag en zaterdag, daarna wat afkoeling.

mosimage

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 10 juni tot en met woensdag 17 juni

Grote kans op een rustig weertype met tamelijk lage neerslagkansen. De temperatuur verwachting is erg onzeker doordat kleine verschillen in het stromingspatroon grote gevolgen zullen hebben voor het temperatuurverloop.

PLUIM_06260_NWT wo 03 Juni 2015

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn