Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden met in Groningen eerst nog regen, in het zuiden later kans op een bui.

14 april 2018 door Jannes Wiersema

Er is tamelijk veel bewolking,met in Groningen eerst regen op sommige plaatsen is daar al 13 mm gevallen maar vooral in het zuiden schijnt de zon ook af en toe. Aan het einde van de middag en in de avond kunnen er in het zuiden van het land enkele buien voorkomen. Onweer is daarbij niet uitgesloten. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 12°C op de Waddeneilanden tot lokaal 19°C in het zuidoosten. De wind is westelijk en zwak tot matig. In de avond draait de wind naar noordoost tot oost.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht trekt de zone met buien of (buiige) regen naar het noorden. Daarachter wordt het droog en klaart het op. Lokaal kan er dan mist ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 6°C in het noorden tot 11°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige wind uit oost tot zuidoost.

Zondagochtend verlaat de neerslag het noorden en lost eventuele mist snel op. Er is van tijd tot tijd zon maar er ontstaan wel stapelwolken, die in de middag lokaal kunnen uitgroeien tot een bui, mogelijk met onweer. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 14°C op de Waddeneilanden tot 20°C in het zuidoosten. De wind draait geleidelijk naar een zuidwestelijke richting en wordt zwak tot matig.

Vooruitzichten

Droog en warm weer, op maandag nog veel bewolking, daarna vrij zonnig.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 21 april tot en met zaterdag 28 april

Grote kans op een rustig en aanvankelijk warm weertype. In de loop van de periode wordt de temperatuurverwachting onzeker. De kans op neerslag neemt toe.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn