Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden ook af en toe de zon en in het zuidoosten eerst nog af en toe toe regen

25 mei 2015 door Jannes Wiersema

In de middag een bui.Een NO-ZW georiƫnteerd golvend frontaal systeem boven het zuidoosten, behorend bij een laag boven de Noorse Zee, verplaatst zich langzaam zuidoostwaarts en verlaat in de loop van de ochtend Zuid-Limburg. Na frontpassage wordt met een noordwestelijke stroming polaire lucht aangevoerd.

In het zuidoosten valt er eerst nog af en toe toe lichte regen en motregen, later op de dag is er daar kans op buien. Elders zijn er wolkenvelden en blijft het op de meeste plaatsen droog. De temperatuur ligt tussen 13 graden op de Wadden en plaatselijk 18 graden in het zuidoosten. De wind wordt overal noordwestelijk en is matig.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt, mogelijk dat er in het noordoosten een enkele lichte bui voorkomt. De minima liggen tussen 5 graden in opklaringen en 8 graden aan zee. De noordwestelijke wind is zwak tot matig.

Morgen overdag verandert er weinig. Het is bewolkt en in het noordoosten is een lichte bui mogelijk. De middagtemperatuur ligt tussen 12 graden op de Wadden en 17 graden in het zuidoosten. De noordwestenwind is matig. ’s Avonds neemt de wind af naar zwak en draait naar west.

Met het terugtrekken van een sturend hoog richting Azoren wordt aan de noordflank van het hoog de komende dagen de weg vrijgemaakt voor een treintje van laagjes met van tijd tot tijd overtrekkende frontale zones. Tot maandag 1 juni blijven we te maken houden met lagedrukinvloeden. Echter aan het begin van de meteorologische zomer zien we dat de kans op een opbouwend hoog boven het vasteland van Europa in steeds groter wordt, hetgeen zorg draagt voor een zuidwestelijke aanvoer van zachtere lucht.

Vooruitzichten
Wisselvallig en vrij koel lenteweer

Samenvatting EPS-periode:
Grote kans (70%) op overgang naar een rustig weertype met weinig of geen neerslag en maximumtemperaturen boven normaal..

PLUIM_06260_NWT ma 25 mei 2015

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn