Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden, op de meeste plaatsen droog.

11 april 2017 door Jannes Wiersema

De dag begint vandaag met veel bewolking. Er kan wat lichte regen of een lichte bui vallen, maar op de meeste plaatsen is het droog. In het zuidoosten is de zon vanochtend nog even te zien. In de middag klaart het in het westen breder op. Vanavond neemt in het noordwesten en noorden de bewolking toe en dan kan daar wat regen vallen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 11°C op de Wadden tot lokaal 15°C in het zuiden. Er staat een overwegend matige westelijke wind, in het noordoostelijk kustgebied is de wind eerst nog vrij krachtig. Later in de middag en in de avond neemt de wind langs de kust toe naar vrij krachtig, in het noorden krachtig.

foto van Jannes Wiersema. 

Komende nacht is er vrij veel bewolking en kan in het noorden wat lichte regen vallen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in het zuiden tot 8°C in het noorden. De zuidwestenwind is matig, langs de kust vrij krachtig.

Morgen overdag is er veel bewolking en regent het vooral in de noordelijke helft van het land van tijd tot tijd. In het zuiden is het overwegend droog en laat zelf de zon zich nog even zien. In de avond beweegt het regengebied naar het zuiden en trekken er in het noorden van het land opklaringen binnen. Het wordt in het noorden niet warmer dan 9°C terwijl het in het zuidoosten lokaal nog 16°C kan worden. De wind is zuidwest tot west en is matig tot vrij krachtig, langs de kust af en toe krachtig.

Vooruitzichten

Aanvankelijk wolkenvelden en slechts een enkele bui. Vanaf zaterdag wisselvallig. Maximumtemperaturen rond 10 graden.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 18 april tot en met dinsdag 25 april

Grote kans (rond 80%) op een weertype met geregeld regen of buien en temperaturen enkele graden onder het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn