Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden overdag droog. In de avond vanuit het zuidwesten winterse neerslag.

15 december 2018 door Jannes Wiersema

Wolkenvelden bepalen het weerbeeld en het is vrijwel overal droog,later op de dag zijn er wat opklaringen mogelijk met de zon. Tegen de avond komt er van het westen uit meer bewolking en in het zuidwesten gaat er in de loop van de avond (natte) sneeuw, vallen. Lokaal kan er dan ook ijzel of ijsregen voorkomen. De maximumtemperatuur ligt overdag rond het vriespunt, maar aan het eind van de avond loopt de temperatuur in het zuidwesten op naar ongeveer 2°C. De oostelijke wind draait naar zuidoost en neemt toe naar matig, aan zee en boven het IJsselmeer naar vrij krachtig tot krachtig.

Komende avond en nacht  trekt de neerslagzone naar het noordoosten. Er valt op de meeste plaatsen sneeuw of natte sneeuw, later gaat de neerslag over in (mot)regen. De kans op gladheid is groot, er kan een sneeuwdek van zo’n 1-3 cm vallen. De wind wordt zuidelijk en is matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. Aan het begin van de nacht lopen de temperaturen uiteen van -2°C in het noordoosten tot +3°C in Zeeland. In de loop van de nacht loopt de temperatuur langzaam iets op.

Morgen verlaat de neerslag vrij snel het noordoosten, maar de gladheid houdt in het noordoosten mogelijk nog de hele ochtend aan. Daarna is het overwegend droog met wolkenvelden, maar hier en daar ook wat zon. De maximumtemperatuur loopt uiteen van ongeveer 2°C in het noordoosten tot 6°C in het zuidwesten. De wind draait naar zuid tot zuidwest en is matig, aan zee en boven het IJsselmeer eerst nog vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten

Bewolkt en van tijd tot tijd regen. Middagtemperaturen rond 7 graden.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 22 december tot en met zaterdag 29 december

Grote (80%) kans op wisselvallig weer met temperaturen rond of boven normaal. Later in de periode 20% kans op koud en meest droog weer.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn