Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden, overdag van het zuiden uit zonnig en warm. Donderdag koel.

20 juni 2018 door Jannes Wiersema

Met name in de ochtend nog wolkenvelden. In het westelijk kustgebied is er kans op laaghangende bewolking of mist van zee. In de loop van de dag wordt het van het zuiden uit zonnig met landinwaarts nog enkele stapelwolken. In de avond neemt in het noordwesten de bewolking toe en daar kan het later in de avond gaan regenen. Elders blijft het droog. De middagtemperatuur varieert van 21°C aan zee tot 28°C plaatselijk in het zuidoosten. De zuidwestelijke, later westelijke wind is landinwaarts matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, mogelijk krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de nacht naar donderdag neemt de bewolking vanuit het noordwesten geleidelijk toe en regent het af en toe. In het zuidoosten blijft het tot de ochtend nog droog met brede opklaringen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 13°C op de Wadden tot 16°C in het zuiden. De zwakke tot matige wind is eerst westelijk. In de loop van de nacht draait de wind in de noordwestelijke helft van het land naar noordwest.

Donderdag overdag is er een afwisseling van zon en wolkenvelden. Vooral in de ochtend komen er enkele buien voor, in de middag en avond heeft met name het noorden nog met enkele buien of af en toe regen te maken. Het is beduidend koeler dan de afgelopen dagen met middagtemperaturen die uiteenlopen van 15°C op de Wadden tot 19°C in het zuidoosten. De noordwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig, wat het voor het gevoel fris maakt.

Vooruitzichten

Perioden met zon. De eerste dagen koel en overwegend droog. Na het weekeinde oplopende temperaturen naar waardes iets boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 27 juni tot en met woensdag 04 juli

Grote kans (70-80%) op het aanhouden van het overwegend droge weertype. Er is bovendien grote kans (rond 70%) op temperaturen (ruim) boven het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn