Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden. Van het noorden uit buien.

18 november 2017 door Jannes Wiersema

Het is overwegend bewolkt. In het noordelijk kustgebied komt een enkele bui voor. Een zone met actieve buien bereikt aan het einde van de ochtend het noorden en trekt in de loop van de middag zuidwaarts. Vooral in het noordoosten is korrelhagel en ook onweer mogelijk. De maximumtemperatuur ligt rond 10°C. De zuidwestelijke wind is matig en af en toe vrij krachtig, aan zee is de wind westelijk en krachtig. In de loop van de dag wordt de wind overal west tot noordwest en neemt dan aan zee en op het IJsselmeer toe naar krachtig tot hard, 6-7 Bft. In het noordelijk kustgebied komen windstoten tot ongeveer 75 km/uur voor.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de middag en avond wordt het van het noorden uit droog en zijn er opklaringen maar komende nacht neemt van het noorden uit de bewolking weer toe en drijven enkele buien het land binnen. De minimumtemperaturen liggen tussen 2°C in het oosten en 8°C vlak aan zee. De west- tot noordwestelijke wind is matig, aan zee (vrij) krachtig.

Zondag overdag blijft het wisselvallig met vooral in het noorden en oosten enkele buien. De middagtemperatuur ligt rond 9°C. De wind komt uit west tot noordwest en is matig boven land, aan zee (vrij) krachtig, aan de noordkust af en toe hard, 7 Bft. Daar komen dan windstoten voor tot 90 km/uur.

Vooruitzichten

Maandag en dinsdag perioden met regen. Daarna zacht en wat minder nat.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 25 november tot en met zaterdag 02 december

Grote (80%) kans op aanhoudend wisselvallig weer. Temperaturen eerst boven, later rond normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn